• Festival internacional de ball folk i acordió diatònic

Mestres equinoccifest

Els mestres convidats són: Lâche pas la patate (música i ball Cajun) Carlo Boeddu (músic Sard) i Barbara Bussa (mestra de dansa sarda) Flavie Louesdon (música i mestre de dansa bretona) Rafèu Sichel (músic i mestre de dansa occità)

Mestra de dansa tradicional sarda a diverses escoles de Nuoro (Sardenya), forma part del grup folk Nugoresas. Professionalment es dedica a la confecció dels vestits tradicionals sards elaborats amb brodats de sedes i or, tot fet a mà. Col·labora amb el Museo del Costume de Nuoro.

El repertori de ballu sardu inclou el Ballu Tundu ("danza circolare"), el Passu Torrau ("a passo ripetuto"), el Ballu Seriu ("ballo posato"), entre d'altres.

,
,
,

Un dels més apreciats acordionistes diatònics sards,va créixer en el centre de Sardenya, prop de Nuoro, Ghilarza i Zuri. L’any 1995, quan tenia 15 anys, es va aproximar a l’acordió diatònic (l’organetto italià)de forma quasi inevitable, ja que a la seva zona hi ha una gran tradició i qualsevol ocasió és bona per tocar, cantar o ballar. En poc temps, la seva passió es transforma en una professió, col·laborant amb diversos grups i entitats dedicats a la dansa tradicional. Ha realitzat innombrables actuacions a Sardenya i a la resta d’Itàlia, però també a altres països del món: Irlanda, Espanya, Catalunya, França, Còrsega, Alemanya, Hongria, Polònia, Suècia, Àustria, Cuba, Brasil, Argentina, Colòmbia, Mèxic, els Emirats àrabs, Qatar, en l'àmbit del folklore, als que ha portat la música sarda tradicional, participant en festivals de ball folk, seminaris dedicats a la didàctica de la dansa i de la música tradicional.

Va fundar a Nouoro el grup "Nugoresas", la primera formació coreogràfica constituïda només per dones. En els darrers 13 anys s'ha dedicat també a la didàctica com a docent a l'Scuola Civica di Musica "Antonietta Chironi" de Nuoro i ha impartit altres cursos a diversos llocs de l'illa. 

També lidera projectes de més ampli abast, com el grup "Ballade, Ballade Bois", format l'any 2009 i que promou el ball tradicional i que ha voltat per festivals per tota Itàlia i Europa. Ha tocat també amb diferents grups i músics provinents de molts països i realitza una important aposta per la divulgació de la música i dels balls tradicionals mitjançant conferències i seminaris.

Després de vàries col·laboracions en diversos àlbums, l'any 2016 neix el seu primer treball discogràfic individual: "Tres"

,
,

Originària de la Bretanya francesa, Flavie va començar des de ben jove a tocar l'acordió diatònic (als 14 anys). Nascuda en un ambient familiar dedicat a la construcció d'instruments tradicionals, entra molt aviat en el món de la música folk i els fest noz (festivals de ball bretó).

Ha realitzat diversos tallers i cursets amb diversos acordionistes del seu país, com Yann-Frañch Perroches, Patrick Lefevre, Philippe Olivier, Remi Martin, etc. Al mateix temps s'apropà també al violí tradicional irlandès o "fiddle" de forma autodidacta.

Ha participat en nombrosos fest noz durant la seva juventut, i també ha col.laborat amb alguns esbarts folklòrics com el Cercle Celtique de St. Brieuc. Abans d'instal.lar-se a Catalunya, va treballar com a professora d'acordió diatònic durant tres anys al Centre Cultural "Korn Boud" de Spézet, amb més d'una quarantena d'alumnes de totes les edats.

A Catalunya ha donat classes a Cardedeu (Casal de Joves La Fusteria), a Granollers, a Moià i a Sant Pere de Torellón, on ha creat l'Associació "Diatònics de la Vall del Ges" des de 2009, que organitza tallers i trobades.

Ha tocat en vàries formacions:

- Caladrius (música medieval)

- 3Q5 (cobla de tres quartans)

- Slainte (música irlandesa)

- Cul de Sac (ball folk)

Actualment dóna classes particulars i tallers d'acordió diatònic, així com de danses bretones. 

Des de juliol de 2019 s'ha afegit al duo "Li.lit" per tocar en formació de trio.

http://flaviemusic.blogspot.com/

,

"Lâche pas la patate",  és una formació que toca instruments tradicionals del sud de la Louisiana: acordió, banjo, guitarra, violí, contrabaix, trombó i cant.  El seu repertori és el de la música cajun, blues, zydeco. Un autèntic viatge a la Louisiana amb una gran energia que travessa fronteres i que ens traslladarà al país Cajun. Són 7 músics: un fuster drapaire a la guitarra, un mestre de Primària al banjo, un viticultor al trombó i a la flauta, una paleta al "washboard" i al violí, un acròbata al baix i dos pagesos al melodió i a les veus. Però, sobretot, ens transmetran les ganes de passar-s’ho bé: com diuen a la Louisiana: "Laisse le bon temps rouler" ("Deixa't portar pel moment!").

TALLER DE BALL CAJUN
Ells mateixos ens faran el taller de ball amb música en directe dels membres de “Lâche pas la pâtate”. El programa inclou el two-step tradicional, el vals cajún, figures de jitterbug i una dansa en línia pròpia.

,

Músic especialitzat en danses i música occitana. Ha tocat en diversos grups, especialment repertori de danses occitanes: Mirabèl (2003-2012) (http://mirabelmusicaoccitana.blogspot.com/), Com 2 gotes d'aigua (2011-2012), 932 (2008-2010) (http://9tres2.wordpress.com),  Los Tira-Yaps (2000-2002), Rauxa (2003-2007), entre d'altres.

S'ha dedicat a la docència com a professor d'acordió diatònic a l'Aula de Música Tradicional i Popular de la Generalitat de Catalunya (2005-2012), a l'Escola de Música El Tudell de Sant Cugat, així com a diverses escoles de música i impartint tallers d'acordió arreu del territori. Ha impartit tallers de danses occitanes i de borreies de Peiregòrd a Catalunya, Balears i França.

http://prosodia.upf.edu/membres/sichel_bazin/ca/music/groups.html