10 de setembre - Verema Espelt 2022

Com ja fa uns quants anys, el Celler Espelt de l’Alt Empordà ens demana si volem anar a tocar amb la Diatònica per amenitzar la jornada de Verema a l'Antiga que celebraran el dissabte 10 de setembre al matí-migdia. Es tracta de tocar entremig de les vinyes durant l'estona que els participants van veremant, i durant l'estona que es xafa el raïm per fer el most. És una jornada dinàmica i divertida!

 

 

Verema Celler Espelt

Com ja fa uns quants anys, el Celler Espelt de l’Alt Empordà ens demana si volem anar-hi a tocar amb la Diatònica per amenitzar la jornada de verema popular que celebraran el dissabte 12 de setembre.

Aquest any la verema no s'obrirà a tot el públic en general, degut a les restriccions que s'han d'aplicar, i només hi assistirà un cercle reduït proper a la família, per poder garantir les mesures sanitàries de seguretat. Al mateix temps, un equip de TV3 aprofitarà la jornada per gravar-hi un capítol del programa "Sense Ficció"

EquinocciFest 2020

Després de l'èxit del “cajun weekend”, de maig de 2017, ens vam quedar amb ganes de repetir una experiència similar però ampliant l’oferta i convertint-ho en un cap de setmana on gaudir,  aprendre i conviure altra vegada, envoltats per quatre tradicions musicals diferents.

El 2020 celebrem el 15è aniversari de La Diatònica, i de quina millor manera es pot trobar per celebrar-ho que amb l'Equinoccifest! Farem un festival ben sonat!!

Aquesta vegada portem quatre tradicions de ball i de música de territoris on l’acordió diatònic és un instrument important en les festes i en les ballades. Aprendrem a tocar, acompanyar i a ballar els diferents gèneres d’aquests territoris.

Hem preparat quatre itineraris per endinsar-nos en les característiques de la música CAJUN, de la SARDA, de les músiques que acompanyen les fest-nôz BRETONES, i de les que acompanyen les BORREIES de l'Arièja. L’acordió serà un instrument important però també les guitarres hi tenen un paper, treballant els acompanyaments i les melodies Cajun. I com no, els balladors, que són els que donen contingut a la música! Per tant, farem tallers de tots quatre estils per gaudir de la màgia de la trobada.

Dissabte a la nit hi haurà un concert-ball amb la participació dels músics dels quatre estils i acabarem amb un escenari obert.

Diumenge al matí farem sessions en les que treballarem conjuntament amb músics i balladors.

Arrossada de Castelladral 8 març 2020

A les 8h Caminada Popular

Recorregut per les contrades de Castelladral fins al castell Solivella.

Recorregut curt: aprox. 5 km; recorregut mitja: aprox. 15 km; llarg 19km

A les 11h VIX Mostra de  vins del municipi de Navàs. Fira agroalimentària i artesana.

Servei de Bar, castell inflable per a la mainada i exhibició de drons de competició amb Kdrones

A les 12:00 Ball folk amb la Diatònica

A les 14H Arrossada de Castelladral