La Botonera és una publicació periòdica editada per l'associació La Diatònica i dedicada a la difusió del món que envolta l'acordió diatònic. No obstant això, té una intenció divulgativa oberta que dóna cabuda a altres vessants de la música i la cultura tradicional i popular. 

La publicació en paper té una periodicitat aproximada d'un any. Quan es publica el següent número, la revista anterior es pot consultar en versió digital al web (vegeu Revistes anteriors).

El segon número ha sortit l'abril de 2015 i aquí en podreu consultar els continguts:

Editorial, Monogràfic: El cuplet català. La cançó de moda. Núria Lozano Miscel·lània: Circ en manxa: La Diatònica va al circ! Festa del 10è aniversari. Maria Camats, La Diatònica El reportatge: Crònica de la trobada d’Herba-savina Bis a bis: Maties Mazarico. L’acordionista multiinstrumentista de la Catalunya Nord. Francesc Marimon, Guida Sellarès, Perepau Ximenis Tècnica diatònica: Propostes de digitació per a l’acordió diatònic. Víctor Pedrol Viladot Diatònic sense fronteres: Una experiència al Líban. Marta Catalan Acordió i ball: El Folk a Pèl. Guida Sellarès Bricodiato: Inxes, veus, registres i timbres. Gerard Termes Imatges daltòniques: Caramelles. Raül Sanchis Ressenyes: 21 BOuTONS:Partitions/Partitures. Míram Valls. Per amor a l'art: Guida Sellarès. Francesc Marimon. Els tres peus del gat. Paco Marín. Beneïda terbolina: Josep Mitjana. F.Xavier Rivera. [Sense títol]: Carles Belda. Pau Puig Diversus: Quan la mà esquerra marca nivell. Francesc Marimon. Nocturn per a acordió. David Galbis. Versos. Carles Belda.

Els continguts de primer número, que va sortir al gener de 2014 són:

Editorial, Monogràfic: El sistema simètric i les seves variants. Marc del Pino Miscel·lània: L’acordió diatònic a Catalunya i al País Valencià: estat de la qüestió. Raül Sanchis Francés El reportatge: Trobada d’acordió diatònic a la Vila de Muro. David Galbis i Matarredona Bis a bis: Associació de dones acordionistes i percussionistes del Pirineu. Dones de l’associacció Diàdona Tècnica diatònica: Terceres i sextes. Víctor Pedrol Viladot Diatònic sense fronteres: Vuit cròniques de la Via catalana Bricodiato: Les terceres dels baixos en un diatònic. Rat Gallart Projecte Frankenstein: Presentació i propostes. Cati Plana Educació psicofísica: Aprenem a col·locar la cinta posterior. Víctor Pedrol Viladot Acordió i ball: Balla amb l’acordió. Guida Sellarès Imatges daltòniques: Madagascar. Amadeu Vidal Català Ressenyes: Mandràgora: Tazzuf. Raül Sanchis Francés. Dos taüts negres i dos de blancs: Pep Coll. F.Xavier Rivera.

Per rebre la revista, podeu subscriure-us a través del formulari del web. I si voleu col·laborar o dir-hi la vostra, poseu-vos en contacte amb nosaltres.