Seccions i formacions

La Diatònica és una associació sense ànim de lucre que pretén aprofundir en el coneixement del meravellós món de l'acordió diatònic i l'entorn on es troba, on hi ha altres instruments tradicionals com ara la pandereta, el guitarró o el cant, els balls populars i folk i les tradicions ancestrals.
La vallesana folkLa vallesana folk La Vallesana folk realitza actuación de ball folk i cercaviles per tot el territori.
Caragols Nyigo-nyigo Caragols Nyigo-nyigo Els Caragols Nyigo-Nyigo realitzen excursions i sortides amb l’objectiu que l’acordió diatònic soni a tots els racons i cims dels Països Catalans.
La botoneraLa botonera La Botonera és una publicació periòdica editada per l'associació La Diatònica i dedicada a la difusió del món que envolta l'acordió diatònic.
La simfotònicaLa simfotònica a Lleida

Des de la Diatònica fa més de tres anys que vam començar a treballar el format orquestral amb temes harmonitzats a 3, 4 o 5 veus per a acordió diatònic. Ara us presentem el fruit d'aquest treball en format espectacle conduït per Marta Catalan on podreu gaudir d'un repertori format majoritàriament per arranjaments inèdits de Josep Maria Mayol complementat amb arranjaments d'altres músics vinculats a la música tradicional com Cati Plana, Marcel Casellas, Víctor Pedrol i Guillem Anguera.

Escola diatònica dispersaescola diatònica dispersa L'escola diatònica dispersa és una eina de comunicació per tal de coordinar i aprofitar sinèrgies en l'ensenyament de l'acordió diatònic a tot el territori.
Acordionistes sense FronteresAcordionistes sense Fronteres

Secció de La Diatònica que s'encarrega que la música arribi a tots els racons sense exclusió social.